TOP termékek

Látogató számláló

0
1
7
9
9
9
3

Locsolótömlők

Mitől jó egy kerti locsoló tömlő és hogyan válasszam ki?
A locsolótömlő kiválasztása nem éppen egyszerű feladat. Tudnunk kell, milyen igénybevételre fogjuk használni, tömlődobon tároljuk vagy sem, kint marad a napon, esetleg még tapossunk is, vagy az autóval áthajtunk rajta?
A tömlők anyaga minden változat esetében lágy PVC polipropilén szál erősítéssel. A légyeg, mint mindig, a részletekben lakozik. Hány réteg PCV és hány réteg szövet alkotja a tömlőt. A részleteket megtalálja az adatlapokon, kérdés esetén szívesen segítünk a választásban.

Weekend Hobby - Standard tölő, nem csavarodásmentes
Master Extra - Horgolt tömlő, komolyabb igénybevételre, 1/2" méret teljesen, 3/4 mérsékelten csavarodásmentes
Master Profi - A profik választása, teljes mértékben csavarodásmentes, lépésálló, 5 rétegű, dupla szövetbetéttel

Ne tévesszük össze a csavarodásmentes (tengely körüli csavarodás) tömlőt a törésmentesség (tengely szög alatti hajlása) illúziójával! A csavarodásnemtes azt jelenti, hogy a tengelye körül nem tud megcsavarodni. mivel ezek a tömlők jellemzően vastagabb falúak, mint hagyományos társaik, könnyebben kirúgják a hurkokat, azonban egy teljes hurokkal - főleg ha a nap miatt meg is lágyult a tömlő - nem nagyon tudnak mit kezdeni, szinte biztosan megtörik, és elakad a víz. Mindez persze üzemi nyomás mellett nehezebben történik meg, de jobb előre tiztázni a termékek teljesítményét, mint utólag magyarázni a fogalmakat.

Látogassa meg a Gardenet.hu webüzletet a ShopManian