TOP termékek

Látogató számláló

0
1
8
2
0
8
3

Vakondcsapda, csőcsapda, élvefogó, műanyag

Vakondcsapda, csőcsapda, élvefogó, műanyag
Vakondcsapda, csőcsapda, élvefogó, műanyag

Manapság sajnos egyre nagyobb problémát jelent a házak körül megjelenő vakodtúrások sora. A kellemetlen látogató még ha egyesek szerint aranyos is, minden bizonnyal többen vannak, akik az általa okozott tetemes anyagi kárt nem nézik jó szemmel, azonban humánus megoldást szeretnének alkalmazni.

 

Bővebben
Szállítási idő :
2 munkanap
További adatok
1 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft
Részletek

Jó megoldás lehet számukra a vakond élvefogó műanyag csőcsapda. A szerkezet teljesen mechanikusan működik, elhelyezése azonban odafigyelést igényel.Működési elve azon a megfigyelésen alapszik, hogy a vakond úgynevezett vadászfolyosókat alakít ki a területén, melyet rendszeresen végigjár akár 1-2 óránként is táplálék után kutatva. Ezeket a folyosókat tisztogatva keletkeznek az újabb és újabb túrások, melyek szellőző funkciót is ellátnak a járatban. 
Nekünk csak a vadászfolyosóra kell koncentrálnunk!
1. Húzza félre az utolsó friss túrások valamelyikét
2. Kezdje el egy kislapát segítségével óvatosan feltárni a függőleges járatot (szellőzőjáratot) addig, amíg oldalirányban nem talál két elágazást. Ez a vadászfolyosó.
3. Szélesítse addig a kiásott gödröt, amíg a két járatvég közé be tudja helyezni a csapdát. Tökéletes illeszkedésre van szükség, mert a vakond vak ugyan, de nem hülye. A csapda hossza állítható 255 - 275 mm között. A járatban ne hagyjon földet!
4. Takarja le ronggyal vagy fóliával a csapda tetejét, és ócatosan szórjon vissza némi földet, hogy légmentesen záródjon a szakasz, mivel a vakond a huzatot egyáltalán nem viseli el, így elkerüli a csapdánkat.
5. Naponta ellenőrizze, hogy sikerült e fogni valamit. Ha már élvefogót használunk, nem árt, ha az állant nem abban pusztul el. Középen oldja szét a csapdát és a tartalmát borítsa egy magas falú vödörbe.

Kudarcok mindig lesznek... előfordulhat, hogy a vakond a mada előtt tolt földet a csapdába tolja, ami végül megtelik. Mivel a vakond így már nem fér be, kikerüli azt. Ne keseredjünk el ekkor sem, legalább tudjuk, hogy jó helyen próbálkozunk. Érdemes több túrást feltárni és több csapdát alkalmazni a nagyobb fogási esély elérése miatt.

Kérjük ne szennyezzék a talajt a városi legendákból hallható petróleummal, gázolajjal, vagy egyéb kőolajszármazékokkal! Nem fog használni, mert az állat betemeti a járatszakaszt és továbbra is kertben marad, akárcsak a szennyezés, melyet Ön helyezett el.

Köszönettel: Gardenet Home webáruház

Adatok
Cikkszám
GH2170896
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Látogassa meg a Gardenet.hu webüzletet a ShopManian